tisdag, maj 15, 2012

Köttfärs och bacon gratäng.

Dagens rätt och några lunch lådor.
Den var enkel att göra och smakade väldigt gott med strimlad färsk vitkål till.



Ingredienser:
ca 600 g köttfärs
1 pkt bacon eller den mängd man vill
2 gula lökar eller purjolök
1-2 dl riven god ost
2 dl grädde eller creme fraiche
2 ägg
salt, svartpeppar och lite paprikapulver

Gör så här 
1. Fräs färs och lägg i löken att fräsa med. klipp bacon i mindre bitar och låt dem också fräsa med en stund. Krydda.
2. Lägg över fräset i en ugnsfast form och strö riven ost över.
3. Vispa samman ägg och grädde eller creme fraichen.
4. Häll smeten över fräset och grädda i ugn 200 grader i ca 20 minuter eller tills såsen "stannat" något.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar