tisdag, maj 08, 2012

Kyckling med sambal olek

4 port

4 kycklingfiler
3 dl visp grädde
1 kycklingbuljong eller fond
1 stor strimlad purjolök
1 burk cremefraiche
3 tsk sambal olek
salt peppar
pressad vitlök efter tycke o smak
2 tsk soja (kan uteslutas)
smör/rapsolja till stekning
Färsk basilika (jag tog thai basilika mycket god)

Jag delade kycklingfileerrna i mindre bitar och stekte upp dem tills de fick fin färg. Lägg ned kycklingen i en ugnsform. Fräs därefter den strimlade purjon i stekpannan tills den mjuknat lite. Koka ihop visp grädde, med cremefraiche, buljong, sambal olek och smaka av med kryddor, hackad basilika och ev sojan.´Häll såsen över purjon och kycklingen. Sätt in i ugnen 200 grader i ca 15-20 minuter tills kycklingen är klar. Servera gärna med blomkålsris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar